2012. július 7.

Lábápolás -nem csak nyáron

Kimondottan szeretem a nyarat és azt, hogy pár ruhadarab elég és nem kell a fél szekrényt magunkra venni. Amióta ilyen nagyon jó az idő, mindenki cipős szekrényéből előkerültek a szandálok és papucsok. Ezzel együtt előtérbe kerültek a lábak is.
Szerintem nincs is annál lehangolóbb látvány ha az ember lánya nem foglalkozik a lábával és nem jár pedikűröztetni, vagy nem ápolja saját maga otthon. Természetesen mindenki maga, ill. pénztárcája dönti el, hogy melyik megoldást választja, de úgy gondolom mindenképpen nagy jelentőséggel bír ez a művelet.

Lássuk a leggyakoribb problémát amivel találkozhatunk az utcán ha nyitott szemmel járunk:






A repedezett sarok előfordulhat a nem megfelelő cipőtől is, de akár örökletes is lehet, hogy mennyire szarusodik valaki bőre. Mert ez a szarusodás csap át később repedezésbe, amit még jó lenne ez előtt megállítani.
A legegyszerűbb megoldás erre, ha felkeressük a pedikűrösünket és ő kezeli a problémát. Ez egyéntől függően más és más időszakokat jelent. Van aki havonta jár, és van aki kéthavonta.

De mi tehetünk akkor, ha otthon akarjuk elvégezni a lábápolást? Természetesen erre is van lehetőségünk, hiszen a drogériákban nagy választékot találunk a különböző lábápolási termékekből.

Az első lépés az áztatás, melytől felpuhul a bőr, így előkészül a következő műveletre. A lábfürdőbe tehetünk sima habfürdőt is, ez mindenkinél megtalálható otthon, de vannak speciális lábfürdetők is.





 A fürdővizet tehetjük egy sima lavorba



  vagy maszírozós lábfürdető készüléket is találunk az áruházakban.

Áztatás közben érdemes átdörzsölni radírral a bőrünket, így a lábfejünkről is eltávolítjuk a száraz részeket.
Lábradírt készíthetünk házilag is:
Először is tegyél 3 evőkanál tengeri sót egy edénybe - nem kell a legfinomabb vákuumsónak lennie, lehet kicsit durvább szemű is. Keverj hozzá 3 evőkanál olíva-, mandula- vagy sárgabarackmag-olajat, végül csepegtess bele 2 csepp borsmenta- és 3 csepp levendula-olajat, és keverd el ezt is alaposan.
 
Ha az áztatással megvagyunk, úgy ilyenkor lenne érdemes a lábkörmeink levágását is megtenni, hiszen felpuhultan könnyebb az eltávolításuk.

A következő lépés a sarkakon lévő száraz bőr eltávolítása. Ha ez a szaruréteg már eléggé vastag, akkor pengével megfaraghatjuk egy kicsit. Drogériákban kapható pár száz forintért és kapható hozzá pótpenge is.
 Aki rendszeresen ápolja a lábát annak nagyon ritkán van szüksége a pengés bőreltávolításra.

Majd habkővel átdörzsöljük és ismét pihe puha lesz a sarkunk. 



Természetesen a befejező művelet itt is, mint az arcbőrünkön a megfelelő hidratálás.


A  következő a lábkörmeink lakkozása lenne, de én általában krémezés után nem szeretek lakkozni, mivel a körmeim is krémesek lesznek és nem tapad megfelelően rajta a lakk. Most jöhetne a válasz, hogy akkor előbb lakkozunk és utána krémezzünk. De ez azért nem lenne jó megoldás, mert mire végeznénk a lakkozással addigra nincsen annyira felpuhulva a bőr, hogy a krémben lévő hatóanyagok megfelelően beszívódjanak. Szóval én a lakkozást később, esetleg másnap szoktam elvégezni.

Én ezt a műveletet heti 1x mindig megcsinálom, így nagyon szép ás ápolt megjelenést érhetünk el.
Nagyon fontos, hogy ne csak ilyenkor nyáron ápoljuk a lábunkat, hanem télen is amikor kevésbé látszódik mások számára.

Mi a Ti lábápolási rutinotok? Ti is fordítotok figyelmet erre?

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése